Pyynikki-ilmiö otti paikkansa

Pyynikin kesäteatterissa ensimmäistä kertaa järjestetty Pyynikki-ilmiö -tapahtumakokonaisuus löysi yleisönsä Tampereen kesän runsaasta tapahtumatarjonnassa.

Pyynikki-ilmiön tuotti Jukka Tallgrenin vuonna 2008 perustama Ilmiö-tuotanto Oy, joka järjestää muun muassa stand up -iltoja eri paikoissa. Hän halusi tuoda myös Tampereelle uuden kesätapahtumakokonaisuuden ja valitsi paikaksi Pyynikin kesäteatterin ja nimesi tapahtuman sen mukaan Pyynikki-ilmiöksi.

– Olin järjestämässä jo viime kesänä Pyynikillä The Ukulele Orchestran konserttia, joka onnistui kaikkinensa hienosti. Paikka on hyvä, kaikki käytännön järjestelyt toimivat ja konsertti myi loppuun.

Tästä rohkaistuneena Jukka Tallgren toi tänä kesänä Pyynikin kesäteatteriin kolme erilaista tapahtumaa: Ismo Leikolan, Ismo Alangon ja Steve ’n’ Seagullsin.

– Leikola vierailee Suomessa harvakseltaan, joten oli hienoa saada maailman hauskin mies kesällä juuri Tampereelle.

Ismo Leikola hauskuttaa tamperelaisia myös 9. joulukuuta Tampere Areenalla No niin -kiertueellaan, joka on erilainen setti mitä Pyynikillä nähtiin.

Ismo Alanko esiintyi Pyynikillä pelkistetyllä mies, kitara ja piano -kokoonpanolla. Myös tämä oli ainoa Alangon soolokeikka Tampereella tänä kesänä.

Molemmat Ismot myivät katsomon loppuun ja hyvin yleisöä riitti myös Pyynikki-ilmiön viimeiseen tapahtumaan, Steve ’n’ Seagullsin konserttiin sunnuntaina. Toukokuussa kolmannen pitkäsoittonsa valmistelut orkesteri on saavuttanut menestystä myös maailmalla. Yhtye esittää bluegrass-versioita tunnetuista raskaan rockin klassikoista.

– On ollut mahtavaa päästä toteuttamaan nämä keikat upeissa maisemissa Pyynikin kesäteatterissa ja samalla luoda uusi tapahtumakokonaisuus osaksi Tampereen kesää. Ajatuksena on tehdä Pyynikki-ilmiöstä jokavuotinen tapahtumakokonaisuus. Päivät on varattu myös ensi kesäksi, mutta esiintyjiä ei ole vielä lyöty lukkoon, kertoo Jukka Tallgren.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php