NYT  Jussi Selo: Hyvä flow päällä

Hämeenkyröstä lähtöisin olevalta ja myöhemmin tamperelaistuneelta  Uniklubilta on ilmestynyt uutta musiikkia pitkästä aikaa kun Laavaa-single julkaistiin kesäkuussa. Koska kappale saa seuraa?

Uniklubi on palannut kehiin nokkamiehensä Jussi Selon johdolla uudella Laavaa-singlellään. Odotettu pitkäsoitto julkaistaan syksyllä. Kuva: Torsti Mäkinen.

– Syksyllä, mutta yksi uusi single julkaistaan vielä ennen itse albumia.

Missä vaiheessa odotettu uusi, Uniklubin kuudes, albumi on?

– Aika loppusuoralla. Enää yksi studiosessio parille biisille. Levylle tulee sekä minun, että veljeni Janne Selon tekemiä kappaleita. Niiden lisäksi yksi biisi tulee meidän kuudennelta jäseneltä, kosketinsoittaja Tuomas Lepistöltä, joka on nyt virallisestikin orkesterimme jäsen. Rumpaliltammekin, Jani Auviselta, odotetaan runosuonen aukeamista ja tekstiä hänen kappaleeseensa. Voi olla, että se kirjoitetaan kimpassa, mutta olemme kovasti tsempanneet häntä kirjoittamaan kappaleen.

Ensimmäinen tulevan pitkäsoiton single Laavaa kertoo voimattomuudesta ja hetkistä, kun ei jaksaisi nousta ylös sängystä. Tärkeä ja ajankohtainen aihe, mutta kirvoittaa se hyväntuulisen hymynkin: Uniklubi ja sänky? Miten tähän aiheeseen päädyttiin?

– Meillä on ollut monessa biisissä kylmä ja patterit niin sanotusti jäässä. Tällä levyllä meillä on kuuma, laava-teema. Mutta joo, olemme päässeet sängystä jo ylös, ja tunnelin päässä on valoa.

Olet todennut, että Laavaa edustaa tulevan levyn popahtavampaa osastoa. Millaisia muut kappaleet tulevat olemaan.

– Arvoimme ensimmäistä sinkkua, lähtisimmekö sillä vain vähän rokimmalla  kappaleella, nimeltään Pakkopaita, liikkeelle, ja päädyimme Laavaa-biisiin. Albumista tule monipuolinen. Mukana on sekä pianobiisejä, kunnon rokkia että akustisia kappaleita.

Edellinen pitkäsoitto ilmestyi 2010. Kuinka Kultakalat  uivat?

– Vaikka vuosia on kulunutkin, kultakalat voivat hyvin. Pulskia ovat, ovat olleet hyvässä ruuassa.

Seuraako albumia julkaisukiertue ja joko kerrot, mistä se käynnistyy?

– Osa keikoista on julkistettu. Ne alkavat 6. heinäkuuta Salosta, ja jatkuvat vuoden loppuun saakka. 8. heinäkuuta olemme Tampereella Bar Ihkussa.  Keikkoja julkistetaan lisää albumin ilmestyttyä.

Uniklubin debyyttialbumi Rakkautta ja Piikkilankaa julkaistiin vuonna 2004. Se myi reilusti platinaa ja pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana. Onko pysti vielä tallessa?

–  Se pysti on bändin vanhalla rumpalilla Antilla. Saimme siitä parin vuoden päästä toisen pystin Huomenna-biisistä, ja se pysti on minulla pianon päällä.

Myös bändin kokoonpano on muuttunut. Riittääkö Rakkautta vai viritelläänkö Piikkilankaa  nykyisellä kokoonpanolla?

– Ehdottomasti rakkautta. Kaikilla on tekemisen meininki ja hyvä flow päällä. Innolla odotamme pääsyä keikoille. Tulossa on rakkauden kesä 2017. Siitä otetaan porukalla kaikki irti.

Mitä kokemus on opettanut bändin nokkamiehelle eli sinulle?

– Kärsivällisyyttä, työn tekemistä ja jaksamista uskoa tekemiseensä. Vastoinkäymisiä tulee aina. Kaikki ei välttämättä mene aina niin kuin toivoisi, mutta hyviäkin asioita tapahtuu, kun jaksaa pysyä positiivisena. Bändihommissa on hienoa se, ettei tarvitse yksin vetää rekeä. Ystävien kanssa se on helpompaa.

Vieläkö sinua nähdään teatteriproduktioissa?

– Kyllä, toistaiseksi. Olen mukana vielä ainakin Suomen Musiikkiteatterin Badding-musikaalissa, jota esitetään kesäteatterissa Ikaalisten Kylpylässä.

Olet jäänyt monen toimittajan mieleen haastateltavana, joka katsoo rohkeasti silmiin ja on tilanteessa aidosti läsnä. Kiitos siitä. Hyvät tavat lämmittävät aina. Paljasta joku huonompi tapasi?

Ajoittainen hajamielisyys. Esimerkiksi tänään unohdin vastata sinulle puhelimeen sovittuna aikana, vaikka muistutin siitä itseäni ääneen, kun bändin treenit alkoivat.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php