Tampereen Flamencoviikolla saunotaan

Suomalaisen Katja Lundén Companyn Flamencosauna tulee lämmittämään flamencon ystäviä Tampereen Flamencoviikolla tänä kesänä.

Teos tuo yhteen kaksi autenttisen kohtaamisen kenttää: tunteikkaan flamencokulttuurin ja suomalaisen saunan. Flamencosauna on kuva tämän päivän suomalaisesta saunasta, joka on sekä ikiaikainen, perisuomalainen elämän ja syntymän intiimi ja voimauttava kokemus, mutta myös moderni ja monikulttuurinen kohtauspaikka.

Kari Heiskanen teoksen ohjaajana on erityisen kiinnostunut flamencosta ja sen ilmaisuvoimasta.

– Katjan rikas ja omaleimainen tanssi on aina kantanut suurta salaisuutta. Näen teokset pieninä kertomuksina, kohtauksina ihmisten välillä, suurina tunteina tai ohimenevinä hetkinä torin vilinässä tai yön hiljaisuudessa. Olen iloinen, että saan osaltani olla mukana jäsentämässä draamallista muotoa vahvalle kokonaisuudelle, loistavalle ryhmälle ja sen uutta luovalle johtajalle, luonnehtii Kari Heiskanen kokonaisuutta.

Tampereen Flamencoviikon pääesiintyjänä on Compañía Leonor Leal  Espanjasta. Hän tuo Tampereelle andalusialaisten patioiden ja palatsien mosaiikeista innoituksensa saaneen Mosaicos-teoksen.

Tampereen Flamencoviikko on osa Pirfest – Pirkanmaan festivaalit ry:n Suomi 100 -hanketta. Viikkoa vietetään 28.6–1.7. Tapahtuma järjestetään jo 22. kerran.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php