Raitiovaunu peruskiveen Tampereen Haukiluomassa

Asunto Oy Tampereen Lamminpään Lumouksen peruskivi muurattiin torstaina. Asuinrakennuksen perustuksiin talletettiin kaupunkilaisten ehdottamia lähihistorian teemoja muistoksi jälkipolville.

Asunto Oy Tampereen Lamminpään Lumous on kahden asuinrakennuksen, autokatoksen sekä pihasaunan kokonaisuus. Rakennustyöt Haukiluoman kaupunginosassa aloitettiin huhtikuussa 2017 ja kohde valmistuu kesällä 2018. Asuntoja Lumoukseen tulee yhteensä 54 kappaletta.

Kaupunkilaisilta kysyttiin, mitä he sijoittaisivat rakennuksen perustuksiin merkkinä jälkipolville omasta ajastamme kaupungissa. Ehdotuksina saatiin muun muassa: raitiovaunu, perussuomalaisten puoluekirja sekä metsätuotteet, jotka kuvastavat loistavasti paitsi Suomi-100 juhlavuotta, myös kohteen sijaintia kauniissa harjumaisemassa.

Näiden ehdotusten pohjalta lieriöön laitettiin raitiovaunun pienoismalli, saunavihta, kohteen nimikkoruokaresepti sekä päivän sanomalehdet ja euron kolikoita.

Peruskiven muurauksen suorittivat Hartelan ja heidän yhteistyökumppaneiden edustajat sekä Lumouksen tulevat asukkaat.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php