Tuhannet yöpyvät ulkona tulevana lauantaina

Suomen Latu haastaa 17.6. Luonnon päivän kunniaksi kaikki nukkumaan yönsä ulkona. 

– Nuku yö ulkona on Suomen Ladun ideoima haaste, jonka tavoitteena on kannustaa kaikkia nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta ulkoilla ja nauttia luonnosta, laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto Suomen Ladusta kertoo.

 

Nuku yö ulkona -haaste järjestetään nyt toista kertaa. Kuva Metsäleiriltä kauniista Karjalasta.

Haasteella pyritään myös madaltaman kynnystä retkeilyyn ja ulkona nukkumiseen: yönsä voi aivan hyvin viettää vaikka parvekkeella tai takapihalla.

Nuku yö ulkona -haasteen yhteydessä kolmeen eri kansallispuistoon, Nuuksioon, Hossaan ja Salamajärvelle nousee upea Metsähotelli palveluineen. Hotellit ovat maksuttomia ja pelkästään niissä yöpyy lauantaina yli 700 retkeilijää.

Metsähotellien lisäksi Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja monet muut tahot järjestävät lauantaina yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumat on koottu Luonnon päivien sivuille osoitteeseen www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia. Tapahtumia on jo kalenterissa satakunta.

Nuku yö ulkona -haaste on osa Luonnon päiviä, joita on juhlittu vuoden mittaan ahkerasti.

Kaikille ensimmäistä kertaa ulkona nukkumista suunnitteleville Suomen Latu on koonnut lyhyen, viiden vinkin listan.

Näin herkuteltiin Metsäleirillä muutama vuosi sitten. Kuva: Salli Saastamoinen.

Terveisiä Metsäleirille

Terveiset Metsäleirille kauniiseen Karjalaan sinne Uimaharjun ja Ilomantsin rajamaille. Muutamat kollegat ja meidän tuttavamme viettävät siellä metsäleiriviikonloppua jo neljättä kertaa ja nyt aivan virallista #luonnonpäivät -tapahtumaa.

Ystäväporukan lisäksi tänä vuonna leirille ovat tervetulleita muutkin luonnonystävät Suomen juhlavuoden ja mahtavan luontomme kunniaksi.

Idean äiti, toimittaja Riitta Ryynänen, on loihtinut metsään jälleen mahtavan pop up -tarjoilun. Metsäpöydälle on katettu kapaksia eli karjalaisia tapaksia sekä luomulammasta kuusenkerkkävoisten pottujen kera. Ateria on maksullinen, mutta ei pakollinen. Nuotiolla voi myöhemmin tehdä myös itse ruokaa, käristää vaikka makkaraa ja paistaa lettuja – jos vain sää sallii.

Metsän keskelle on rakennettu myös telttasauna, jonka muhevat löylyt ovat elämys.

Henkevät terveiset Metsäleirille mottoni Elämä lyhyt, yö pitkä -saattelemana. Jos Luoja suo ja jalka kestää, ensi vuonna yritetään olla mukana. -Salli S

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php