Tulipalojen sarja Kangasalla selvitetty

Kangasalan poliisiaseman tutkinnassa on ollut selvitettävänä tahallaan sytytettyjen tulipalojen sarja.

Kangasalla sytytettiin tämän vuoden maaliskuussa useampia ajoneuvoja tuleen ja lisäksi sytytettiin yksi pitkään autiona ollut omakotitalo. Osa ajoneuvoista tuhoutui paloissa täysin ja omakotitalo kärsi tuntuvat vahingot.

Kesäkuun alussa Kangasalla sytytettiin tuleen matkailuauto ja auton palossa vaurioitui myös muita ajoneuvoja. Samana yönä oli yritetty sytyttää tuleen myös pysäköitynä ollut ajoneuvoyhdistelmä.

Tekoja on tutkittu rikosnimikkeillä vahingonteko, törkeä vahingonteko ja törkeän vahingonteon yritys.

Kesäkuisten palojen tutkinnan yhteydessä poliisi otti kiinni paikkakunnalla asuvan miehen ja hänet vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä. Mies on esitutkinnan aikana myöntänyt olevansa kaikkien ajoneuvopalojen ja rakennuspalon sytyttäjä.

Tekoon ei epäillä syyllistyneen muita henkilöitä. Mies on esitutkinnan aikana kertonut syitä teoilleen, mutta näitä ei esitutkinnassa kerrota julkisuuteen. Tekoja ei ole kuitenkaan kohdistettu kenenkään tiettyjen henkilöiden omaisuuteen, vaan kohteet ovat valikoituneet sattumanvaraisesti.

Mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Asia siirtyy syyteharkintaan kesän aikana.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php