Kanalinnut muuttavat taas Sorsapuistoon

Reilut viisikymmentä kanaa ja kukkoa muuttaa Sorsapuiston lintutarhaan tänään perjantaina 19. toukokuuta. Kesän mittaan, säiden lämmettyä Sorsapuistoon tulee myös emokanoja tipuineen.

Sorsapuiston uusi kanarotu tänä kesänä on englantilainen maatiasrotu orpington. Rotu on luonteeltaan rauhallinen ja kestää hyvin kylmiä oloja. Rotu on Englannissa vastaavassa asemassa kuin suomalainen maatiaiskana. Lintutarhassa asustelee tänä kesänä myös kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, silkkikanoja ja tukkakanoja, fasaaneja, sussex-light- sekä hy-line white -kanoja.

Linnut tulevat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen harrastekanalasta Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja huolehtii niiden kesähoidosta. Linnut palaavat kotikanalaan syys-lokakuussa. Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php