600 kilometriä opastettua pyörämatkailureitistöä

Suunnistaminen yhdeksän kunnan alueella kiertävällä Pyhäjärvireitti-pyörämatkailureitistöllä helpottuu kesällä.

Opasteiden kiinnitys teiden varsille aloitettiin tällä viikolla, alkaen Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden ja Nokian yhdistävä Laukon reitillä. Tämän jälkeen edetään Kangasalan ja Pälkäneen kautta Valkeakoskelle ja Akaalle.

Tavoitteena on opastaa koko Pyhä-Näsi-reitistö, johon kuuluu myös Näsijärvireitti. Pyhäjärvireitin noin 280 kilometrin osuus pyritään saamaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä, minkä jälkeen toteutetaan 320 kilometrin pituisen Näsijärvireitin osuus.

Opasteprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava Ekokumppanit Oy:n Olli Vakkala pitää merkintää tärkeänä pyörämatkailijoiden palveluna.

– Kartan avulla on mukava suunnitella seikkailuja ja opasteet tuovat turvallisuutta. Silloin voi keskittyä entistä enemmän maisemien ihailuun ja matkasta nauttimiseen.

Pyhäjärvireitin kyltitys on valmisteltu yhteistyössä Tampereen ja Pyhäjärvireitin varren kuntien sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Jokainen kiinnitetty opaste rekisteröidään, mikä helpottaa ylläpitoa. Kylttien, taulujen ja tarrojen ulkoasu on sininen ja ottaa mallia Tampereen kaupungin toteuttamasta Pyhäjärven Maisemareitistä, joka on jatkossa osa Pyhäjärvireitin laajempaa kokonaisuutta.

Nykyisissä maisemareitin opasteissa on myös jalankulkijan kuva, laajemman reitin opasteissa ainoastaan pyörä. Uudet opasteet ja vastajulkaistut Pyhä-Näsi -pyörämatkailukartat täydentävät toisiaan.

 

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php