Oma poika näyttelee Janne Ojasta

Vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruusviikonloppuun sijoittuvaa 95-elokuvaa on kuvattu huhtikuun puolivälistä lähtien sekä Suomessa että Ruotsissa.

Tappara-ikoni Janne Ojanen oli 95-kultajoukkueen toinen varakapteeni. Ojaselle mieluinen yllätys oli se, että hänen mestaruusvuonna syntynyt poikansa Oskari Ojanen valittiin esittämään elokuvaan isäänsä.

– Oskaria taitaa kuvaus jännittää enemmän kuin yksikään oma peli, mutta hyvin on kuulemma homma lähtenyt liikkeelle, Janne Ojanen kertoo.

Oskari kertoi joukkuekuvauksen yhteydessä, että hän on kysellyt isältään mestaruudesta paljon, ja että pyyntö lähteä mukaan elokuvaan tuntui epätodelliselta, mutta sanoinkuvaamattoman upealta.

Suomalaisen kiekkokansan kestosuosikki, 95-kultajoukkueen kapteeni Timo Jutila odottaa näkevänsä valkokankaalla ennen kaikkea hienon tarinan. Jutilaa näyttelee Joel Hirvonen.

Suomen Leijona-joukkueen päävalmentajaa Curt ”Curre” Lindströmiä näyttelee ruotsalainen Jens Hulten.

Elokuvassa vuoden 1995 MM-kisojen Suomen Leijona-joukkueen päävalmentajaa Curt ”Curre” Lindströmiä näyttelee ruotsalainen Jens Hulten. Hulten on tuttu muun muassa elokuvista 007 Skyfall, Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi ja Mission Impossible – Rogue Nation sekä poliisisarjoista Johan Falk ja Komisario Winter.

Curt Lindströmin aisaparina vuoden 1995 jääkiekon MM-kisoissa toiminutta suomalaisvalmentaja Hannu Arajärveä esittää Kari-Pekka Toivonen.

Ohjaaja Aleksi Mäkelä kertoo, että MM-joukkueen näyttelijävalinnat tehtiin etenkin yhdennäköisyyden, mutta myös jääkiekkotaitojen perusteella.

Fiktiivinen elokuva kertoo toisiinsa limittyvien tarinoiden kautta siitä, miksi Suomesta tuli maailmanmestari ja miten se vaikutti kansakuntaan. 95-elokuvan pelaajista on nyt julkaistu ensimmäinen joukkuekuva peliasuissaan.

95-elokuva tulee ensi-iltaan 25. joulukuuta ja on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Elokuvan tuottavat Jarkko Hentula, Marko Talli ja Olli Haikka Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimii vuoden 1995 mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

95-elokuvan MM-pelaajien rooleissa:
Saku Koivu – Jon-Jon Geitel
Ville Peltonen – Akseli Kouki
Jere Lehtinen – Kustaa Tuohimaa
Timo Jutila – Joel Hirvonen
Janne Ojanen – Oskari Ojanen
Marko Palo – Valtteri Honka
Marko Kiprusoff – Karlo Haapiainen
Raimo Helminen – Sebastian Rejman
Sami Kapanen – Mikko Laine
Esa Keskinen – Topias Hirvelä
Hannu Virta – Jarkko Järvinen
Mika Nieminen – Victor Paul
Antti Törmänen – Lauri Talvio
Jukka Tammi – Lauri Tilkanen
Raimo Summanen – Akseli Mattila
Ari Sulander – Henri Nyqvist
Mika Strömberg – Rasmus Tarkiainen
Erik Hämäläinen – Tommi Lipasti
Petteri Nummelin – Ronny Roslöf
Janne Niinimaa – Kimi Vilkkula
Juha Ylönen – Mikko Lindbom
Jarmo Myllys – Hannes Suominen
Tero Lehterä – Roman Tiinus

 

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php