Pirkan Pyöräily polkee hyvää

Pirkan Pyöräily poljetaan sunnuntaina 11. kesäkuuta jo 40. kerran. Vuodesta 1978 lähtien järjestetty tapahtuma on Suomen suurin pyöräilytapahtuma. Viimeisten kymmenen vuoden aikana se on kasvanut lähes 4000 osallistujan massatapahtumaksi.

Pirkan Pyöräily tukee Pekka Hyysalon perustamaa FightBack-toimintaa lahjoittamalla juhlavuotensa kunniaksi osan osanottomaksutuloistaan FightBack-kannatusyhdistykselle. Alun perin FightBackin tavoitteena oli antaa toivoa, auttaa ja tukea päävamman saaneita ihmisiä. Lisäksi se tahtoo lisätä tietoisuutta turvallisuusvälineistä esimerkiksi urheilussa.

Juhlavuoden erityisjärjestelyt näkyvät ensisijaisesti lähtö- ja maalialueella Hakametsän jäähallilla. Sunnuntaina maaliin saapuvat saavat suorituksestaan Tarmo Etutalon suunnitteleman juhlavuoden mitalin. Perinteinen vuositarra, joilla osallistujat ovat koristaneet pyöränsä tankoa, mukailee sekin mitalin muotoa.

40. Pirkan Pyöräily järjestetään sunnuntaina 11.6. Valittavana on neljä eri reittiä. Tapahtuma-alueena toimii Hakametsän Jäähalli Tampereella. Pirkan Lenkki 217 km starttaa aamulla 7.20 ja Klassikko 134 km klo 8.00 alkaen. Pirkan Pyhä 40 km sekä perheen pienimmille suunnattu Lilliputti 4 km lähtevät klo 10.30 alkaen.

Pirkan Lenkki kulkee Ylöjärvelle, Nokialle, Hämeenkyröön ja takaisin Ylöjärvelle, josta matka jatkuu Klassikko-reitin kanssa samaa matkaa Kurun kautta Muroleen kanavalle, josta Näsijärven itäpuolta takaisin Tampereelle. Pirkan Pyhä kulkee pääosin kevyenliikenteen väyliä pitkin, osittain sorapäällysteisiä teitä Pyhäjärven rannassa. Lilliputti kiertää Kalevan puistoalueella Hakametsän jäähallin lähiympäristössä.

Viikko Pirkan Pyöräilyn jälkeen, perjantaina 16.6. ajetaan Pirkan Yöpyöräily, jossa noin 300 pyöräilijää nauttii suomalaisesta suviyöstä Näsijärven ympäri kiertävällä reitillä.

Vuonna 2016 Pirkan Pyöräilyyn osallistui yli 3500 polkijaa.

Pirkan Pyöräilyn järjestäjänä toimii Hämeen Liikunta ja Urheilu, HLU ry. Järjestäjä tiedostaa tapahtuman aiheuttavan merkittävää haittaa muulle tieliikenteelle ja juhlavuoden slogan Taas tiellä! kertoo sekin kaksinaisesta suhtautumisesta. Järjestäjä toivoo pirkanmaalaisten edelleen suhtautuvan suopeasti pyöräletkoihin maantiellä.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php