Kansanedustajat kritisoivat Ylen aikeita

Ylen Uusi Päivä -sarjan tekijät ovat huolissaan työpaikkojensa säilymisestä ja koko sarjan tulevaisuudesta.

Neljä vuotta tuotettu Uusi Päivä on tekijöidensä mukaan kustannustehokkain sarja Ylessä ja sitä on tehty korkealla työmoraalilla ”tuntipalkalla urakkavauhdilla”.  Nyt Ylen johto on kuitenkin aikeissa myydä osan sarjan tuotantohenkilöstöstä ulkopuoliselle tuotantoyhtiölle eikä työntekijöillä ole tietoa siitä, kuinka pitkään työsopimukset sen jälkeen jatkuvat.

Kansanedustajat Aila Paloniemi (kesk.), Mikko Alatalo (kesk.) ja Eila Tiainen (vas.) kritisoivat Ylen aikeita.

– Ylen tehtävä on tuottaa korkealaatuista ja monipuolista ohjelmistoa kaikille kansalaisille. Se ei onnistu ilman hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja huolehtimista omien ammattilaisten työssä jaksamisesta. Tämä menossa oleva myyntioperaatio sotii sitä vastaan, kansanedustajat huomauttavat.

Heidän mielestään Yle-veron säätäminen jo edellyttää hyvää johtamista ja henkilöstöpolitiikkaa.

Uusi Päivä  -sarjan työntekijöille on epäselvää, millä perusteella Yle aikoo nimetä tulevaan tuotantoyhtiöön myytävät henkilöt ja miten uusi yhtiö aikoo korvata esimerkiksi sairastuneet työntekijät jo nyt äärimmilleen viritetyssä tuotannossa. He kysyvät myös, kuinka jatkossa järjestetään rikki menneiden laitteiden ja kaluston huolto ja korjaus viivytyksettä.

Työntekijöitä hiertää, että samaan aikaan kun Yle on pyrkinyt eroon omistamistaan rakennuksista, se on huolissaan pörssiyhtiö Technopoliksen omistamista seinistä.

– Toimiva ja edullinen konsepti halutaan Ylessä nyt vaihtaa epävarmaan ja laatua heikentävään kalliimpaan konseptiin, kuvaavat työntekijät.

Kommentti artikkeliin “Kansanedustajat kritisoivat Ylen aikeita”
  1. avatar bundo sanoo:

    Kotikatuahan olisi kansan (maksajien) mielestä pitänyt
    jatkaa, uusi päivä sarjan olisi voinut jättää aloittamatta.

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php