Korkkarit jalkaan ja tyyli uusiksi

Tampereella on muutama paikka, missä saa käyttää väärin korkokenkiä. Korkokenkäkoulussa saatiin vinkkejä myös hehkeän kevät- ja kesätyylin luomiseen.

Korkokenkäkoulu käytiin punaisella matolla. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Korkokenkäkoulu käytiin punaisella matolla. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Tullintorilla Tampereella sijaitseva Tunnelin Kenkä ja sen yrittäjä Heini Anttila järjesti perinteisen kevään kanta-asiakastilaisuuden tällä kerralla korkokenkäkoulun ja uuden stailin teemalla yhdessä Andiatan, meikkaaja-stylisti Sohvi Nymanin ja salonkivastaava Riikka Hietalan parturi-kampaamo Hohdesignista kanssa.

– Yritysten täytyy tänä päivänä erikoistua ja nähdä peruspalvelua enemmän vaivaa asiakkaidensa eteen. Tunnelin Kengällä on ollut jo vuosia tapana järjestää kanta-asiakkailleen teemailtoja keväisin ja syksyisin vaihtuvilla teemoilla. Teemaillat ovat myös hyviä verkostoitumistapahtumia kulloinkin mukana olevien yritysten kanssa, Heini Anttila sanoo.

Tunnelin Kengän teemaillat ovat olleet asiakkaiden keskuudessa myös hyvin kysyttyjä, ja tälläkään kerralla kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Äidit eivät opeta tyttäriään

Nuoret naiset eivät osaa tänä päivänä kävellä korkokengillä.

– Se johtuu siitä, etteivät äidit enää opeta tyttäriään kävelemään niillä. Suomessa painellaan menemään mieluummin verkkareissa ja lenkkareissa kuin hameessa ja korkokengissä, tietää Sohvi Nyman.

Hän vinkkaa, että korkkareiden käyttöä kannattaa harjoitella ensin kotona, ja vasta sitten lähteä niillä kaupungille.

– Korkokengillä astutaan ensin koron päälle ja vasta sitten päkiällä. Päkiöillä saa sipsuttaa ainoastaan tavaratalojen tuulikaapeissa ja Keskustorin mukulakivillä. Muuten korot jäisivät kiinni ja menisivät pilalle.

Tunnelin Kengän yrittäjä Heidi Anttila haluaa järjestää asiakkailleen teemaillan kaksi kertaa vuodessa. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Tunnelin Kengän yrittäjä Heini Anttila haluaa järjestää asiakkailleen teemaillan kaksi kertaa vuodessa. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Korkokengillä ei saa harppoa, vaan askelten tulee olla riittävän pieniä ja jalkaterien suoraan eteen, ei sisään tai ulos kääntyneinä. Käsien ja lantion tulee liikkua rennosti. Myös itsensä kannattelu on tärkeää.

– Hartiat taakse, vatsa kevyesti sisään, pää pystyyn, rinta eteen ja polvet pois koukusta.

Tyyliä hiuksiin ja kasvoille

Asiakasillassa opetettiin paitsi kävelemään korkokengillä, myös vaihtamaan tyyliä. Pirjo Mäkinen oli yksi stailattavista.

Hänen meikistään tehtiin kevyt, koska meikkaaja halusi korostaa hänen hyvää ihoaan. Meikkiin käytettiin heleää poski- ja huulipunaa ja sinisiä silmiä korostettiin ruskean eri sävyillä.

Opimme, että oikean sävyinen huulipuna korostaa paitsi ihon hehkua, myös valkaisee hampaita. Vääränvärinen huulipuna taas kellastaa niitä.

 

Meikkaaja-stylisti Sohvi Nyman (vas.) ja salonkivastaava Riikka Hietala loivat Pirjo Mäkiselle uuden stailin. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Meikkaaja-stylisti Sohvi Nyman (vas.) ja salonkivastaava Riikka Hietala loivat Pirjo Mäkiselle uuden stailin. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Sohvi Nyman antoi vinkkejä myös pukeutumiseen.

– Hameen kanssa käytetään aina korkokenkiä. Ne saavat näyttämään sääret pidemmiltä, samoin kuin oikean pituinen hame. Oikea pituus on joko polven yläpuolelle tai välittömästi polven alle riippuen missä kenelläkin on polven kapein kohta. Hameen helma pohkeen puoliväliin tekee taas kaikista tanttoja. Parhaan figuurin tiimalasivartalosta saa itselleen pukeutumalla kietaisumekkoon. Se kaventaa ja korostaa vyötäröä.

Riikka Hietala stailasi mallin hiukset uuteen tyyliin.

– Pirjolla on takana kymmenien kilojen painonpudotus. Hänen hiuksensa olivat vielä kasvot peittävässä mallissa. Halusimme päivittää tyylin ja teimme uuden, freesimmän linjan ja otimme leukalinjan esille. Väri säilytettiin vaaleana, mutta keltaisuus häivytettiin pois monisävyvärjäyksellä, Riikka Hietala kertoo.

Pirjo Mäkinen ja uusi tyyli. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Pirjo Mäkinen ja uusi tyyli. Kuva: Salli Saastamoinen / Suur-Tampere.

Yleisvinkiksi kaikille hiustyylinsä päivittämistä mieliville hän antaa, että uutta kampaajaa kannattaa aina fiilistellä ottamalla vain pesukampaus ja maistelemalla hänen ideoitaan.

– Jos ne tuntuvat hyviltä, toteutetaan ne. Kampaajan löytäminen on henkilökemiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentti artikkeliin “Korkkarit jalkaan ja tyyli uusiksi”
Paluuviitteet
Katso mitä muut sanovat...
  1. […] Korkkarit jalkaa ja tyyli uusiksi! Miten korkkareillä kävellään oikeaoppisesti. Lue juttuni tästä. […]Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php