Pääsylippuja alehinnoin

Suomen ensimmäinen lähes puoleen hintaan pääsylippuja myyvä lippukioski avataan ensi perjantaina 1.11. Tampereen Kauppahalliin.

Nelli Nyman vastaa Kauppahalliin avatun lippukioski Lippulan operatiivisesta toiminnasta. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere.

Nelli Nyman vastaa Kauppahalliin avatun lippukioski Lippulan operatiivisesta toiminnasta. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere.

Lippukioski Lippula avaa luukkunsa ensi viikon perjantaina Tampereen Kauppahalliin.

– Lippulan historia juontaa juurensa varmaan lähes parinkymmenen vuoden päähän. Itse en ole idean isä, vaan olen ollut useasti paikalla kuulemassa keskustelua siitä, että Tampereelle pitäisi saada yhteistä lipunmyyntiä teattereille, museoille ynnä muille, ja paikan pitäisi olla mielellään keskustassa, totesi Komediateatterin johtaja ja yksi Lippulan perustajista, Panu Raipia, Kauppahallissa tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Viime vuonna sanoin ääneen, että minulla on yksi toive: saada Tampereelle tällainen lipputoimisto ja nimenomaan vielä niin, että tarjotaan kuluttajille samaa mahdollisuutta kuin maailmalla: päästä katsomaan esityksiä puoleen hintaan viime hetken lipuilla.

Panu Raipian lisäksi Lippulaa perustamaan lähtivät hänen isänsä, pitkän linjan teatterivaikuttaja Esko Raipia, kansanedustaja Harri Jaskari, kauppias Mauno Laihonen sekä laulaja, näyttelijä ja yrittäjä Aku Sajakorpi. Heistä jälkimmäinen ottaa pian myös Lippulan toimitusjohtajan pestin.

Koko kaupungin lipputoimisto

– Jos joku yhteistyökumppaneistamme esimerkiksi toteaa, että heidän illan esitykseensä on muutama paikka vapaana ja ne halutaan myydä alehintaan, onnistuu se nyt Lippulan kautta, selvittää Panu Raipia Lippulan toimintaperiaatetta.

– Arvioimme, että Lippula myy vuositasolla ehkä noin 5 000 puolen hinnan lippua. Se ei ole iso määrä kulttuuritoimijoille, jotka myyvät puolikin miljoonaa lippua vuodessa, mutta ennen kaikkea se on kädenojennus ja askel lähemmäksi kansaa. Ja Kauppahallia lähemmäksi kansaa ei pääse, Komediateatterin johtaja Panu Raipia iloitsee. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere.

– Arvioimme, että Lippula myy vuositasolla ehkä noin 5 000 puolen hinnan lippua. Se ei ole iso määrä kulttuuritoimijoille, jotka myyvät puolikin miljoonaa lippua vuodessa, mutta se on ennen kaikkea kädenojennus ja askel lähemmäksi kansaa. Ja Kauppahallia lähemmäksi kansaa ei pääse, Komediateatterin johtaja Panu Raipia iloitsee. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere.

Alelippujen hinta määräytyy siten, että jos lipun normaalihinta on 30 euroa, on sen viime hetken myyntihinta Lippulassa 15 euroa, minkä päälle lisätään 2,5 euron palvelumaksu. Palvelumaksun määrä vaihtelee puolestatoista eurosta neljään ja puoleen euroon lipun perushinnasta riippuen.

– Käytämme Lippupisteen järjestelmää, joten palvelumaksujen hinnoittelukin tulee sieltä.

Lippulasta saa myös aivan tavallisen hintaisia lippuja Lippupisteen järjestelmissä myytäviin tapahtumiin kautta maan. Mukana ovat muun muassa kaikki Hartwall-areenan konsertit ja tapahtumat.

Lippulan yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Komediateatteri, Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri sekä Tampere-talo. Tavoitteena on kuitenkin laajentaa yhteistyökumppaneiden määrää mahdollisimman paljon.

– Haluankin kutsua kaikki halukkaat kulttuuritoimijat ja -järjestäjät niin liikunnan, teatterin, musiikin ja muiden saralta yhteistyökumppaneiksemme. Toivomme, että näin Lippula palvelisi sitä suurta kuluttajakuntaa, joka meillä Pirkanmaalla on, Panu Raipia toteaa.

Yrityksen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.lippula.fi. Kyseisellä sivustolla voi seurata myyntiin tulevia alennetun hinnan lippuja.

 

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php