Suur-Tampere julkaisee Rockwalli-sarjakuvaa

Manserockia asenteella soittava tamperelainen Rockwalli-yhtye julkaisee debyyttialbuminsa huhtikuun lopulla. Sen kunniaksi Suur-Tampere-lehti alkaa julkaista yksinoikeudella Rockwalli-sarjakuvaa, joka on odotettu keräilykohde yhtyeen fanien keskuudessa.

Sarjakuvaa piirtää Jere Väli-Klemelä, 13, Kalajoelta. Ensimmäinen piirros julkaistaan Suur-Tampere-lehdessä vappupäivänä 1. toukokuuta, samana päivänä kun Rockwalli heittää debyyttilevynsä julkaisukeikan Särkänniemen Elämyspuistossa.

– Muutaman piirroksen olen nähnyt. Hyviltä ja todentuntuisilta vaikuttavat. Kyllä niistä itsensä tunnistaa, Rockwallin laulaja Valtteri Aaltonen kuvailee.

Hauskoja tyyppejä

Jere Väli-Klemelä ei ole ensimmäistä kertaa kynän varressa, sillä hänen pilapiirroksiaan on julkaistu paikallisessa Kalajoen Seutu -lehdessä ja onpa häneltä ilmestynyt yksi kirjakin, pappamopojengistä kuvin ja sanoin kertova MC Kaxtahti.

Jere kertoo saavansa ideat piirroksiinsa ja teksteihinsä milloin mistäkin.

– Väillä niitä saa kavereilta ja joskus iskältäkin. Luen paljon aina sarjakuvista tiiliskiven paksuisiin kirjoihin. Vielä ei ole tullut vastaan tilannetta, että minua olisi käsketty piirtämään tai kirjoittamaan jostakin tietystä aiheesta. Se menee niin, että jos katson esimerkiksi merirosvoaiheisen elokuvan, tekee mieli piirtää tai kirjoittaa merirosvoista. Päätän sitten myöhemmin ovatko ne sopivia ja tohtiiko niitä julkaista missään.

Jere on piirtänyt viimeiset viisi vuotta tosissaan, kun muun muassa opettajat kannustivat häntä sitä harrastamaan. Piirustusnumero ei kuitenkaan ole vielä kymppi.

– Juuri sen takia, kun karkaan käsketystä aiheesta. Jos opettaja käskee piirtämään muotokuvan, piirrän karikatyyrin.

Rockwallilaisia Jere kuvailee näin:

– Hauskoja tyyppejä, heittävät kaikesta koko ajan vitsiä. Valtteri on porukan iloisin, Jimi rauhallisin, Alex huolehtivin, Sampsa vitsikkäin ja Anton taiteellisin, jos siitä kertoo se, että hän katoaa mieluummin nurkan taakse soittamaan kitaraa kuin roudaamaan soittovälineitä.

Nuoresta iästään huolimatta Jere on ehtinyt suunnitella myös logoja yrityksille. Ei ole yllätys, että hän kaavailee parhaillaan myös oman yrityksen perustamista.

– 4H-järjestöllä on menossa sellainen kampanja, jossa opastetaan 13 vuotta täyttäneitä nuoria yrityksen perustamiseen.

Kokemus karttunut

Aivan ensimmäistä kertaa Rockwalli ei ollut nyt studiossa, sillä kaksi vuotta sitten yhtyeeltä ilmestyi ep Rockwalli. Varsinainen albumi on saanut nimekseen Maa kutsuu, ja se julkaistaan 26. huhtikuuta.

– Levyt ovat tänä päivänä paljolti mitä bändille kuuluu nyt -katsauksia. Niin myös meidän levyllämme on kiteytettynä Rockwallin koko tähänastinen pitkä ja vaihderikas ura. Vanhimmat biisit ovat vuodelta 2008 ja uusimmat ihan uusia. Kaikki kappaleet ovat ennen julkaisemattomia, Valtteri Aaltonen kertoo.

Hän toteaa, että kuulija saa päättää mitä eroa erikoispitkällä ja varsinaisella albumilla on.

– Olemme tietysti – ei voi sanoa paljon – vanhempia, mutta tässä iässä parikin vuotta tuntuu pitkältä ajalta. Levyn tekeminen on ollut nyt paljon ammattimaisempaa, sillä kokemus soittamiseen on karttunut jokaisen heitetyn keikan myötä.

Keikkoja yhtyeelle on kertynyt jo reilusti toista sataa. Kesärundi käynnistyy vappuna Särkänniemestä levynjulkaisukeikan myötä. Kesäkuussa yhtyeellä on kiertue Pohjois-Suomessa.

– Tietysti sitä toivoisi, ettei muuta duunia tarvitsisi etsiä, mutta ehkä se toinen kesätyö täytyy keksiä. Se laajentaa näkemystä, tietää Valtteri Aaltonen viime kesän maalarinpestin kokemuksesta.

Valtteri Aaltonen rockwallilaisista

Anton Äikäs, kitaristi. Äärettömän hyvä biisintekijä ja taiteilijasielu.

Jimi Hautamäki, rumpali. Lahjakkain muusikko meistä. Lyöpä hänelle vaikka pianon tai kanteleen eteen, saa hän niistä hienoja ääniä.

Alex Hautamäki, basisti. Organisoija. Hän hoitaa porukan raha-asiat, bändin tekniikan ja valot sekä organisoi auton pakkaamisen.

Sampsa Rättäri, kitaristi. Bändin stailisti. Showmies ja hyvä kitaristi.

– Itse pyrin olemaan isähahmo. Jos tulee jotain kinaa, menen yleensä ensimmäisenä selvittämään sen. Keikkatiimiin kuuluvat myös Aleksi Aaltonen, Jere Paldanius ja Mimi Mannila. Aleksi on äärettömän lahjakas tekstin kirjoittaja. Hän pitää jalkamme maassa Jeren, miksaajamme, kanssa. Mimi, keikkamyynti, on äitihahmomme.

Rockwalli sarjakuva

2 kommenttia artikkeliin “Suur-Tampere julkaisee Rockwalli-sarjakuvaa”
  1. avatar Arttu sanoo:

    Tosi hino ajatus oli toi rockwalli sarjakuva

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php