Kunnaksen koirat Särkänniemen eläinten kavereiksi

Hau hau! Särkänniemen Elämyspuiston uutuuskohde on Mauri Kunnaksen rakastettuihin hahmoihin perustuva Koiramäen toiminnallinen teemapuisto.

Kuva: Särkänniemi Oy

Kuva: Särkänniemi Oy

Viime kesänä Angry Birds Land, nyt Koiramäki. Särkänniemen Elämyspuistossa usko tulevaan on vahva ja miksi ei olisi: viime kesän kävijämäärät kun kasvoivat 50 000 huvittelijalla huonosta säästä huolimatta. Ensi huhtikuun lopussa avautuvan Koiramäen uskotaan kasvattavan määrää entisestään – myös kansainvälisten matkailijoiden osalta.

Toimitusjohtaja Miikka Seppälä on muun Särkänniemen henkilökunnan lailla täysin täpinöissään uudesta investoinnista. Koiramäkeä suunniteltiin kaikessa hiljaisuudessa kolme vuotta ja salaisuus uutuuskohteesta säilyi loppumetreille saakka.

– Me kaikki, jotka olemme olleet tässä mukana, olemme kokeneet tekevämme jotain niin ainutlaatuista, ettemme halunneet pilata sitä päästämällä asiaa liian aikaisin julkisuuteen. On uskomatonta, että pystyimme pitämään tämän salassa, mutta se vain osoittaa, kuinka sitoutunutta porukkamme on hommaan ollut, Miikka Seppälä iloitsee.

Koiramäen teemoitettu alue rakennetaan Lasten Eläintarhan paikalle. Ei silti syytä huoleen: puistosta tutut eläimet muuttavat kesän kynnyksellä takaisin uusituille tiluksille. Jatkossa Koiramäessä asustaa Miikka Seppälän mukaan yli 30 eläinlajia, eikä joukkoon ole tiettävästi edes laskettu Mauri Kunnaksen kirjoista tuttuja hahmoja, jotka saapuvat puistoon oikeiden eläinten kavereiksi.

- Koiramäen vertaista paikkaa ei Suomesta toista löydy. Lähin vertailukohde saattaisi olla Astrid Lindgrenin Maa Ruotsin Vimmerbyssä, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä sanoo. Hän odottaa innolla Koiramäen avautumista ja uskoo lujasti sen vetävän Särkänniemeen ja Tampereelle entistä enemmän kansainvälisiä vieraita. Alue on suunniteltu ympärivuotista toimintaa ajatellen. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere

– Koiramäen vertaista paikkaa ei Suomesta toista löydy. Lähin vertailukohde saattaisi olla Astrid Lindgrenin Maa Ruotsin Vimmerbyssä, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä sanoo. Hän odottaa innolla Koiramäen avautumista ja uskoo lujasti sen vetävän Särkänniemeen ja Tampereelle entistä enemmän kansainvälisiä vieraita. Alue on suunniteltu ympärivuotista toimintaa ajatellen. Kuva: Taru Oksanen / Suur-Tampere

Laajuudeltaan Koiramäki on noin 10 000 neliömetriä sisältäen Koiramäen kaupungin, Koiramäen talon pihapiirin sekä Drakkulan linnan. Alueelle nousee myös näyttämö sekä uusi tallirakennus.

Keskeistä Koiramäen teemapuistossa on toiminnallisuus – tekemistä on suunnattu koko perheelle. Alueella voi muun muassa sukeltaa 1850-luvun maaseudun elämään tai romanttiseen kaupunkimiljööseen. Yksityiskohtia on tuhansia ja tarkoituksena onkin, että alueella voi viihtyä koko päivän.

Koiramäkeen on investoitu noin viisi miljoonaa euroa. Sen suunnittelussa on ollut vahvasti mukana yksi maailman arvostetuimmista teemapuistosuunnittelijoista, yhdysvaltalainen Bruce D. Robinson tiimeineen. Sama mies vastasi viime kesänä Särkänniemeen avatun Angry Birds Landin suunnittelusta. Myös Mauri Kunnas on ollut mukana ideoimassa puistoa yhdessä sisustusarkkitehti Leena Carelsen kanssa.

Koiramäki avataan yleisölle 27. huhtikuuta. Teemapuiston kuulumisia ja rakennustöiden etenemistä voi seurata vastikään avatulla verkkosivulla sarkanniemi.fi/koiramaki

 

 Mauri Kunnas

Mauri Kunnas*Syntynyt Vammalassa 1950

*Ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi 1979

*Toiminut muun muassa pilapiirtäjänä; nykyisin vapaa kirjailija ja taiteilija

*Kirjoja käännetty 29 kielelle ja julkaistu 31 maassa

*Pro Finlandia -mitali 2002

*Vihittiin Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kunniatohtoriksi 11.1.2013

Jätä kommentti

SUUR-TAMPERE

MEDIAT

css.php